2017 m. kovo 23 d., ketvirtadienis

Žaliasis omletas


        Pavasarį man pačios gražiausios spalvos yra geltona ir žalia, o jų derinys - tikras džiaugsmas akims :) Būtent toks ir yra šis omletas - gaivus ir spalvingas :) Puikus, sveikas ir sotus užkandis, kurį galima greitai pasigaminti, taip pat tinka pusryčiams ar vakarienei :) Kadangi šį kartą ruošiau tik sau, tai porcija 1 asmeniui :)


Omletui reikės:

2 kiaušinių
4 v.š. pieno
ketvirtadalio mėlynojo svogūno
gabaliuko jaunos cukinijos
kelių brokolio žiedynėlių
mažulyčio gabalėlio fermentinio sūrio
druskos, pipirų
Idealiam variantui - saulėgrąžų daigų :)


Pirmiausia verdančiu vandeniu užpilu brokolio žiedynėlius ir 3 minutes paverdu, tada gausiai perlieju šaltu vandeniu ir palieku nusivarvėti. 
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinu susmulkintą svogūną ir cukiniją, kol šiedu kepa, dubenyje suplaku kiaušinius su pienu, įberiu druskos ir pipirų.
Į keptuvę ant daržovių pilu kiaušinių plakinį, primėtau brokolio ir keptuvę uždengiu dančiu. Omletą kepu, kol paviršius nebedreba, nevartau.
Ant iškepusio omleto užbarstau smulkiai tarkuotą sūrį, dar uždengiu dangčiu ir leidžiu sūriui išsilydyti. Mano puikusis užkandis keliauja į lėkštę, ant viršaus dar užsiberiu saulėgrąžų daigų - prisidaiginau jų gausybę, tai dabar visur juos naudoju ;)


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą