2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

"Vyro svajonių pietūs" arba kiaulienos kepsniai su bulvių koše, grybų padažu ir burokėlių salotomis

Nežinau, kuo man įtiko vyras, bet vieną popietę paruošiau jo svajonių pietus (nebe pirmą kartą ;)). Valgėme kartu su seneliais, taigi porcijos paskaičiuotos 4-5 suaugusiems žmonėms apsivalgyti :)

Receptukas 4 in 1 :)



Pradedu nuo svarbiausio - kiaulienos kepsnių :) Nors vyrui skaniausi kepsniai yra iš sprandinės, šį kartą rinkausi liesesnį variantą - kiaulienos nugarinę. 

Kepsniams reikės:
800 g kiaulienos nugarinės
druskos, pipirų
šlakelio aliejaus ir sojos
aštrių mėsos prieskonių

Pirmiausia mėsą sujaustome gana plonomis "riekėmis", kiekvieną gabaliuką plonai išmušame, pabarstome visais prieskoniais, apšlakstome sojos padažu ir aliejumi ir paliekame bent valandai pasimarinuoti :)

Poto apkepame kepsnelius keptuvėje, maždaug po 5 min iš abiejų pusių, svabu neperkepti! Mėsytė išlieka sultinga ir minkšta :)



Garnyrui - paturbinta bulvių košė :) 
Prireiks:

12 vid. dydžio bulvių
200 ml pieno
gabaliuko sviesto
druskos, pipirų, krapų
6 vnt saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, sumaigome, dedame sviestą. Pieną kaitiname beveik iki virimo ir užpilame ant bulvių - sumaigome košę. Suberiame pireskonius, dedame susmulkintus džiovintus pomidorus, viską gerai išmaišome ir vuolia - paskaninta ir nebe eilinė bulvių košė paruošta :)



Grybų padažiuko receptą jau esu parašiusi, tagi darau copy-paste ;)
reikės:
~200 g mėgstamų grybų (aš naudojau mamytės užšaldytą grybų asorti)
1 didelio svogūno
druskos, pipirų
200 g riebesnės grietinės

Pasūdytame vandenyje 15 min verdame grybus (nuo užvirimo), nukošiame, susmulkiname, jei reikia.
Susmulkiname svogūną, apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, suverčiame grybus, beriame druskos ir pipirų, supilame grietinę ir viską pakaitiname, kol padažas užverda.



Na ir galiausiai labai skanios burokėlių salotos:
Ingridientai:
2 dideli virti burokėliai
indelis koncervuotų žirnelių (400 g)
stiklainis marinuotų agurkų (750 ml) arba 6-8 vnt neperdidelių agurkėlių
4 v.š. majonezo
druskos

Burokėlius ir agurkus supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame nusunktus žirnelius, dedame majonezą, įberiame šiek tiek druskos, išmaišome ir gaivi, soti mišrainė jau paruošta :)



Skanių ir sočių pietų!!!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą