Mūsų šeimoje šiuo metu vyrauja labai graži tradicija - kadangi sūneliui dar nėra metukų, tai mes kiekvieno mėnesio trečią dieną švenčiam "mėnesiadienius". Ir ta proga aš stengiuosi visada pati iškepti kokį pyragą ar pagaminti tortuką.
Taigi iš pradžių buvo pyragai, dar vėliau meduolių tortukas, kol pribrendo reikalas tikram, rimtam tortui :) Tad sūnelio pusmečio proga pirmą kartą gaminau tortą "Snikers".
Saldus, sunkus, sotus, turiningas - tikras tortų tortas :)
Perskaičiau daugybę receptų, atsiliepimų ir kai ką pritaikiau savo nuožiūra, taigi manasis "Snikers" variantas:
Biskvitai:
2 kiaušiniai
200 g cukraus
0,5 skardinės Rududu
200 g grietinės
1 a.š. sodos
330 g miltų (Aš naudojau Extra)
Grietinėlės kremas:
400 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštas cukraus
Karamelinis kremas ir torto papuošimas:
1,5 skardinės Rududu
200 g sviesto (būtina per naktį palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų)
200 g lazdyno riešutų
Šokoladinis pertepimas:
100 g juodojo šokolado
50 ml pienas
Kava biskvitų sulaistymui:
100 ml vandens
1 a.š. juodos kavos
1 a.š. cukraus
Torto papuošimui: įvairūs šokoladiniai saldainiukai, šokoladiniai pabarstukai
Darbo tikrai nemažai, taigi pasistengsiu viską kuo smulkiau aprašyti, kad jums būtų kuo lengviau gaminti :)
Biskvitai: (p.s. aš viską plaku mikseriu, bet galima maišyti šaukštu).
2 skardines Rududu užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau, kad masė suskystėtų.
Kiaušinius išplaku su cukrumi, dedu 0,5 skardinės Rududu masės ir vėl išplaku. Į grietinę įdedu šaukštelį sodos, išmaišau, pilu į pagrindinę masę - išmaišau. Suberiu miltus ir dar kartą viską gerai išmaišau.
Į tortinę įkloju kepimo popierių (uždedu lapą popieriaus ant tortinės pagrindo, tada uždedu šonus ir užspaudžiu - taip popierius uždengia tik dugną, o šonų ne. Biskvitai iškepa reikiamo skersmens ir storumo).
Pilu pusę masės ir kepu apie 20 min - mediniu pagaliuku patikrinu ar iškepę. Lygiai taip pat iškepu antrą biskvitą.
Kol kepa biskvitai į orkaitę įdedu riešutus - kepu apie 15 min, kol jų odelė sutrūkinėja - tada lengviau ją nuimti.
Kai šiek tiek praaušta biskvitai - peiliu aplink visą biskvitą padarau įpjovą, tada imu siūlą, dedu į įpjovą ir lėtai traukdama tai vieną, tai kitą siūlo galą lygiai perpjaunu biskvitą. Antrąjį taip pat.
Turim 4 biskvitus :)
Grietinėlės kremas: grietinėlę išplaku su cukrumi iki standumo ir padedu į šaldytuvą.
Karamelinis kremas ir papuošimas: minkštą sviestą išmaišau iki purumo, dedu 1,5 skardinės Rududu ir gerai išmaišau. Pusę masės nupilu ir įstatau į šaldytuvą - ją naudosime torto papuošimui. Nulupu odeles nuo riešutų, pusę jų sukapoju, supilu į likusį karamelinį kremą ir išmaišau. Likusius riešutus naudosime torto papuošimui.
Šokoladinis pertepimas: šokoladą išlydau garų vonelėje, supilu pieną ir išmaišau (palieku ant garų vonelės, kad nesustingtų).
Biskvitų sulaistymas: vandenį užverdu ir padarau kavą, kai pritraukia - nukošiu nuosėdas.
Didžiausias darbas padarytas, belieka tortą surinkti :)
Surašysiu visus sluoksnius nuo apačios iki viršaus:
1) biskvitas
2) 1/4 kavos sulaistymui
3) 1/3 šokoladinio pertepimo
4) 1/2 grietinėlės kremo
5) biskvitas
6) 1/4 kavos sulaistymui
7) 1/3 šokoladinio pertepimo
8) karamelinis kremas
9) biskvitas
10) 1/4 kavos sulaistymui
11) 1/3 šokoladinio pertepimo
12) 1/2 grietinėlės kremo
13) biskvitas
Tortą dedame į šaldytuvą ir bent per naktį palaikome šaldytuve, o geriausia būtų palaikyti parą laiko.
Kitą dieną apipjauname tortą aplinkui, nuimame šonus.
Viršutinį biskvitą sulaistome likusia kava ir užtepame karameliniu kremu, šonus taip pat atsargiai aptepame šiuo kremu.
Belieka torto viršų papuošti: aš naudojau likusius riešutus ir įvairius šokoladinius saldainiukus, šonus apibėriau šokoladiniais pabarstukais.
Po viso "juodo" darbo - pagaliau galite paragauti savo šedevro ir būtinai pavaišinti kitus :)))
superinis tortas, tiesiog tirptsta burnoje:)
AtsakytiPanaikintiSmagu girdėti, Astut :)
AtsakytiPanaikinti